16 copii din Timișoara, în finala primului concurs național de educație juridică din România

vedem just

sursa foto: Facebook / VeDem Just

De 1 iunie, la Alba Iulia, 135 de elevi din întreaga țară își vor testa cunoștințele la faza finală a primului concurs național de educație juridică. „Be legal! Be cool!” este o inițiativă privată, fiind organizat de Asociația VeDem Just. Sunt în competiție nu mai puțin de 16 copii din Timișoara!

Preselecția s-a desfășurat în urmă cu două săptămâni, fiind înscriși 600 de copii din 31 județe. Au fost trei grupe: elevii din clasele V-VI, cei din clasele VII-VIII și elevii de liceu. Ei au fost examinați prin teste online care cuprind cunoștințe de educație socială și juridică.

Faza națională a Concursului pe teme juridice organizat de Asociația VeDem Just are loc la 1 iunie, în Alba Iulia. Județul Timiș are mulți particpanți în finală, după cum urmează:

  • Școala Gimnazială nr. 24, coordonator prof. Codruța Obârșie: Tiana Maria Mircovici. Alina Ana Maria Speteschi, Ștefan Iancu (clasa a V-a), Radu Stoicănescu, Novak Polexici și Sebastian Lazăr Poenaru (clasa a VI-a), Andreea Maria Anculia, Luca Andrei Ciovică, Delia Valentina Giurgiuca Muche, Riana Valentina Gruici, Miriana Mihăescu (clasa a VII-a), Iulia Alexandra Barbu, Fabian Gabriel Dovleac (clasa a VIII-a)
  • Liceul Grigore Moisil, coordonator prof. Ionuț Mateș: Eva Carina Mihai și Patricia Gogea
  • Liceul Vlad Țepeș: Cristian Matichescu

La eveniment vor participa fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, și judecătorul Cristi Danileț, fondator al asociației VeDem Just. Concursul va avea loc la Universitatea 1 Decembrie 1918, începând cu ora 11.

VeDem Just este o asociație neguvernamentală și apolitică, înființată în anul 2015 și promovează educația juridică în învățământul preuniversitar. Membrii sunt practicieni ai dreptului, cadre didactice, elevi și studenți.

About Post Author