18 ianuarie 2021

156.000 de euro, prin GAL Timișul de Centru, pentru ONG-uri de cultură și sport

gal timișul de centru

Șapte proiecte care sprijină dezvoltarea comunităților locale pe partea culturală și sportivă vor primi finanțare prin GAL Timișul de Centru. Este vorba despre cluburi sportive, cursuri de muzică și dans sau promovarea tradițiilor.

Comitetul de selecție al GAL Timișul de Centru a selectat proiecte pentru promovarea activităților sportive, culturale si locale, precum și sprijinirea capacității administrative a societății civile. Este vorba despre aproape 156.000 de euro, care vor ajunge la șapte ONG-uri.

Asociația Sportivă Progresul 1906 Ciacova – achiziție de echipamente necesare desfășurării antrenamentelor și participării la diferite competiții sportive, pentru a putea promova, în cadrul competițiilor sportive, a principiilor protecției mediului și reciclării

Asociația Timișoara Parachute Club Sportiv, Sînmihaiu Român – dezvoltarea în mod profesionist a unui club de parașutism, cu asigurarea principiilor dezvoltării durabile, prin dotarea cu echipamente specifice

Asociația pentru Sport Moșnița Nouă – achiziția a unui microbuz în vederea facilitării transportului participanților minori la locurile de desfășurare a activităților sportive

Societatea Internațională de Studii Muzicale, Artensate – proiectul urmărește acoperirea nevoilor de formare și dezvoltare culturală a copiilor și tinerilor din mediul rural. Cursurile organizate in cadrul proiectului Artensate vor oferi posibilitatea interacțiunii beneficiarilor din grupul țintă cu cadre didactice specializate.

Asociația Dan Ceplinschi, Bucuria Dansului – proiectul urmărește acoperirea nevoilor de formare și dezvoltare culturala a copiilor și tinerilor din mediul rural și în întâmpinarea nevoilor publicului consumator de cultură.

Asociația Artefact Banat, Istorie și Cultură în Satele Bănățene – propune promovarea localităților din pusta bănățeană prin crearea unei platforme online. Aceasta promovează în special situri arheologice, monumente istorice, folclorul local, turismul cultural etc.

Filiala Județeană Timiș a Comunelor din România – punct de lucru Moșnița Nouă – proiectul vizează achiziția de echipamente IT, dorindu-se înlocuirea parțială a echipamentelor existente

„Proiectele abordează probleme sociale şi culturale ale comunităţii, oferind posibilitatea populaţiei locale să dezvolte noi tradiţii şi obiceiuri sau să le promoveze eficient pe cele existente, raportat la tehnologiile prezente şi la membrii tineri ai comunităţii. Ele contribuie la dezvoltarea cooperării între operatorii culturali / sportivi din teritoriu GAL Timișul de Centru”, spune Alexandru Iovescu, managerul GAL Timișul de Centru.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: