15 artiști în finala Festivalului Gelu Stan, organizat la Timișoara

Preselecția tinerilor înscriși la Festivalul – Concurs Gelu Stan s-a încheiat. Au fost 60 de înscrieri, iar pe scenă vor urca 15 artiști. Concurenții vin din toate zonele folclorice, finala fiind programată în 17 iunie.

Gelu Stan

La preselecția de la Festivalul – Concurs Gelu Stan s-au înscrie 60 de soliști vocali. Juriul a ales 15 dintre ei, selecția nefiind deloc ușoară. Concursul, Gala Laureaților și decernarea premiilor vor avea loc joi, 17 iunie, începând cu ora 18, pe scena Sălii Mari a Teatrului Național. Concurenții vor fi acompaniați de instrumentiștii orchestrei Ansamblului Profesionist Banatul, dirijate de Sebastian Roșca.

Vor fi acordate Marele Premiu, în valoare de 3.500 de lei, premiul I, II, III în valoare de 2.500, 1.500, respectiv 1.000 de lei. Juriul va acorda și trei premii speciale, în valoare de 600 de lei fiecare. Vor fi oferite totodată Premiul Radio Timișoara, în valoare de 500 de lei, și Premiul Tinereții”, acordat de familia maestrului Gelu Stan. Juriul care îi va alege pe câștigători va fi alcătuit din personalități de calibru ale vieții culturale românești.

Invitații Festivalului sunt Larisa Bozbici, câștigătoarea ediției precedente a concursului, Andreea Voica și Bogdan Toma. Festivalul va onora nu doar memoria maestrului Gelu Stan, ci și pe cea a lui Luca Novac, pe care lumea folclorului bănățean l-a pierdut la începutul acestui an. Momentul dedicat acestuia va fi susținut de Ioniță Ienea, Bujor Polhac și Lăzărică Cega.

Biletele la spectacol se pot achiziționa începând din 11 iunie, de pe site-ul eventim.ro. Festivalul Gelu Stan este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și finanțat de CJ.