140 de momente din 140 de vieți. Concurs și expoziție de fotografie, la Timișoara

spania

Sunt 140 de ani relații diplomatice între România și Spania, așa că se caută… 140 de povești. E vorba despre fragmente din viața unor români stabiliți în Spania, care vor fi „spuse” la Timișoara, la toamnă, într-o expoziție specială. Trei fotografii vor fi și premiate.

Pentru a marca cei 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania, Asociația Culturală Via Rumania Cultura (VRC), cu sprijinul Consulatului Onorific al Spaniei la Timișoara, organizează o expoziție fotografică, urmată de un concurs, despre momente din viața românilor stabiliți în Spania.

Se poate înscrie orice român stabilit în Spania și nu există o temă anume. „Preferabil ar fi să se trimită imagini din viața de zi cu zi, cu un loc special, un moment frumos sau inedit. Pozele trebuie să includă cetățeni români. Expoziția este despre ei, despre oameni. Pozele pot fi trimise în perioada 1 iulie – 31 august, prin e-mail”, transmit cei de la VRC.

Fotografiile vor fi tipărite la dimensiuni mari și vor fi expuse, în toamnă, în Bastionul Theresia. Pozele pot fi făcute cu aparat foto sau cu telefonul mobil. Un juriu independent va alege fotografiile câștigătoare. Premiul întâi va fi de 250 euro, premiul al doilea – 150 euro și premiul al treilea – 100 euro.