119, număr unic gratuit pentru copii

119

Numărul unic gratuit pentru copii – 119, destinat semnalării cazurilor de abuz, exploatare, sau neglijare a minorilor, este funcțional. Oricine are cunoștință despre situații de acest gen poate suna la orice oră din zi sau din noapte.

La nivelul DGASPC Timiș este funcțional, începând din 5 ianuarie, numărul unic 119, la care poate suna, 24/24 ore, orice persoană care are cunoștință despre un copil aflat într-o situație dificilă. Pot apela acest număr inclusiv minorii, dar și părinți, vecini, cunoscuți sau cadre didactice,

„La nivelul DGASPC Timiș există o echipă specializată care răspunde la acest număr de telefon și care utilizează o platformă digitală integrată, interconectată cu numărul 112. Fiecare apel este preluat și gestionat pe baza unor proceduri specifice, apelurile fiind transferate, în funcție de problematică, către echipele mobile de intervenție specializată din cadrul DGASPC”, transmit reprezentanții direcției.

În situațiile de risc imediat la adresa vieții copilului, numărul 119 este interconectat cu numărul unic de urgență 112, care preia cazurile în regim special.