10 milioane de lei de la guvern, pentru teatrele și filarmonica din subordinea PMT

filarmonica banatul

foto: Arhivă

Primăria Timișoara a primit o gură de oxigen, miercuri, de la guvern. Sau mai exact, aproape 10 milioane de lei, din impozitul pe venit. Banii sunt pentru cele trei instituții de cultură pe care le are în „ogradă”. Jumătate merg către filarmonică.

Guvernul Cîțu a adoptat, miercuri, în prima ședință de după demiterea prin moțiune de cenzură, o hotărâre privind repartizarea unor sume pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale. În total, suma este de 133,96 milioane de lei. Banii provin din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat, așa cum prevede Legea bugetului de stat, adoptată în începutul anului.

Județului Timiș i-a fost alocată suma de 10,9 milioane de lei. Banii se împart astfel: Teatrul „Merlin”, aflat în subordinea CJ Timiș – 1,09 milioane de lei, Filarmonica Banatul – 5,3 milioane de lei, Teatrul German de Stat – 2,01 milioane de lei, Teatrul Maghiar „Csiky Gergely” – 2,4 milioane de lei. Ultimele trei instituții „țin” de PMT. CJ Timiș și Primăria Timișoara au transmis solicitările pentru alocarea unor bani către instituțiile de cultură undeva la jumătatea lunii septembrie.

Banii vor fi virați în bugetele UAT-urilor în termen de trei zile de la publicarea, în Monitorul Oficial, a hotărârii de guvern. Urmează ca, în plenul CL, să fie adoptată o hotărâre privind o rectificarea bugetară.

About Post Author