Zona Gării de Nord, zonă specială de siguranță. Din cauza migranților

Zona Gării de Nord din Timișoara, unde un migrant afgan a fost ucis săptămâna trecută, a fost declarată zonă specială de siguranță. Informația a fost ținută „la secret” aproape o săptămână.

criminalul

Crima între migranți, petrecută în urmă cu mai bine de o săptămână în zona Gării de Nord din Timișoara, a determinat conducerea IPJ Timiș să declare acest areal „zonă specială de siguranță publică”. E așa încă din 22 aprilie, dar anunțul a fost făcut public abia cinci zile mai târziu.

Polițiștii sunt în alertă la Timișoara încă din 19 aprilie. În seara acelei zile, într-o încăierare între două grupuri de migranți, doi tineri au fost înjunghiați. Unul dintre ei a murit ulterior la spital.

De atunci, forțele de ordine au ridicat în permanență zeci de migranți, pentru audieri. În 22 aprilie, conducerea IPJ Timiș a declarat această parte a orașului drept „zonă specială de siguranță publică”. Informația nu a fost făcută publică decât în 27 aprilie, spre seară, după ce, oricum prefectul Zoltan Nemeth anunțase că au fost ridicați din apropierea Gării de Nord, toți migranții identificați de polițiști.

Polițiști de la toate structurile, în stradă

„Având în vedere situația generată de evenimentul din data de 19 aprilie, petrecut în zona Gării de Nord, în urma căruia a rezultat decesul unui bărbat și rănirea altuia, din dispoziția șefului Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, conform Ordinului 60/2010 privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, s-a constituit zonă specială de siguranță publică în zona adiacentă producerii evenimentului.

Astfel, începând cu data de 22 aprilie a.c., s-au instituit dispozitive suplimentare ce vor intensifica activitățile de menținere a ordinii publice”, a transmis IPJ Timiș.

În zonă acționează polițiști de la investigații criminale, investigarea criminalității economice, combaterea criminalității organizate, arme, muniții și substanțe periculoase și altor structuri de poliție judiciară, structuri de poliție rutieră sau poliție transporturi. La acțiuni participă și jandarmi, polițiști de frontieră, de la imigrări, dar și de la Centrul pentru Solicitanții de Azil.

About Post Author