Zilele economiei sociale și solidare: târg, vizite pe teren, ateliere și degustări de produse

La Timișoara au loc, în perioada următoare, Zilele economiei sociale și solidare. Puteți afla, astfel, despre inițiativele de economie socială existente, despre cum puteți să le deveniți parteneri, consumatori sau voluntari pentru susținerea lor.

În baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș sunt peste 70 de întreprinderi sociale și întreprinderi sociale de inserție. Acestea răspund unor nevoi sociale și de mediu insuficient abordate până acum, care își propun totodată să construiască încredere

Zilele economiei sociale și solidare la Timișoara au loc în intervalul 23 – 28 mai. În 25 mai, între orele 10 și 20, în curtea Centrului de Proiecte, se va desfășura Târgul economiei sociale. Aici își vor prezenta produsele și serviciile 15 întreprinderi sociale și de inserție. Este vorba despre produse alimentare ce provin dintr-o agricultură durabilă, produse vestimentare sustenabile, servicii de cazare și masă, servicii de petrecere a timpului liber, servicii suport pentru persoanele vârstnice, servicii de recuperare a uleiului alimentar uzat, servicii de tâmplărie și producere brichete pentru încălzit.

„Este important să înțelegem că, dincolo de produsele și serviciile pe care întreprinderile sociale le oferă, acestea încearcă să rezolve o problemă socială sau de mediu. Fie că vorbim de locuri de muncă pentru persoane în dificultate, lipsa unei locuințe, probleme de izolare socială în rândul persoanelor vârstnice, accesul dificil la piață pentru mici producători, probleme legate de poluare, risipă alimentară sau acces redus la programe de formare privind dezvoltarea durabilă”, transmit organizatorii.

Evenimentul mai cuprinde lansarea unei băcănii cu produse locale la Timișoara, Ziua porților deschise la OilRight, un atelier pe tema achizițiilor publice responsabile, precum și o vizionare de film tematic. Aceasta va avea loc în 26 mai, de la ora 18, la Cinema Victoria, unde va fi proiectat filmul „Alcarràs”, în regia Carlei Simón, urmat de o dezbatere.

About Post Author