Zile negre pe șosele, în România: zeci de accidente, cu zeci de morți și răniți

accidente

Șoferii teribiliști au făcut prăpăd pe șoselele din România, în perioada Crăciunului. În ultimele patru zile au avut loc aproape 80 de accidente, în urma cărora zeci de familii au rămas îndoliate.

Vineri, în a treia zi de Crăciun, în România s-au produs 19 accidente grave de circulație. Patru oameni au murit, iar alți 15 au fost răniți. Acesta este bilanțul făcut de Poliția Română, potrivit căreia în aceeași zi au fost constatate 104 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. „În cazul a 397 de conducători auto, a fost reținut permisul de conducere, pentru abaterile constatate, fiind retrase și 87 certificate de înmatriculare”, mai anunță IGPR.

Bilanțul perioadei 24-27 decembrie este negru: au fost 78 de accidente grave, în urma cărora au murit 31 de oameni, iar 60 au fost răniți. Ministerul Afacerilor Interne a transmis, joi după-amiază, un mesaj pe Facebook în care arată că, în 24-25 decembrie, au fost 44 de accidente, cu 19 morți și 33 răniți. „Este foarte mult, este extrem de mult”, au comentat polițiștii.

Joi, în 26 decembrie, au fost 15 accidente, cu 8 morți și 12 răniți. Unul dintre ele a fost provocat de fostul ministru al Finanțelor și actualul secretar al ALDE, Daniel Chițoiu. Accidentul s-a produs pe DN7. Chițoiu a intrat pe contrasens și a lovit o mașină în care se aflau doi oameni. Ambii și-au pierdut viața.

About Post Author