Zeci de șoferi amendați după ce au parcat pe locuri pentru persoane cu dizabilități/ FOTO

persoane cu dizabilități

sursa foto: Poliția Locală Timișoara

Se parchează fără nicio jenă, la Timișoara, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. În câteva ore, polițiștii locali au sancționat aproape 80 de șoferi care au încălcat legea în acest domeniu.

Polițiștii locali de la Serviciul Ordine Publică și Serviciul Rutier au organizat, joi, o acțiune comună, pentru a vedea cum este respectată legislația referitoare la staționarea pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, cu atât mai mult cu cât sunt numeroase sesizări.

„Aceste aspecte sunt reglementate de actele normative în vigoare, respectiv OUG 195/2002, articolele 142 și 143, în cazul cărora sancțiunile sunt între 290 și până la 725 lei, cu 2 sau 3 puncte penalizare la permis, ori Legea 448/2006 actualizată, la care sancțiunile sunt între 2.000 lei și 10.000 lei”, transmite PLT.

În numai câteva ore, polițiștii locali au găsit 78 autovehicule parcate neregulamentar pe astfel de locuri, fiind aplicate 67 invitații tip colant și fiind întocmite 11 procese-verbale. De asemenea, au fost aplicate alte sancțiuni pentru autovehicule oprite sau staționate pe spațiul verde sau în zona hașurată.

About Post Author