Zborurile pe ruta Italia – România, suspendate două săptămâni

italia

Toate zborurile între România și Italia sunt suspendate până în 23 martie. Înainte de criza coronavirusului, între cele două țări erau 186 de curse pe săptămână. Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a explicat cum se pot recupera banii plătiți pe biletele de avion.

Oficialii au anunțat, duminică noaptea, oprirea zborurilor din și către Italia, pe toate aeroporturile, în perioada 9 – 23 martie. „Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere”, a spus ministrul de Interne Marcel Vela.

„Conform prevederilor internaționale, în condițiile în care se anulează un zbor cu mai puțin de șapte zile, obligația e de a restitui banii tuturor pasagerilor”, a spus, la rândul lui, ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Înainte de izbucnirea crizei coronavirusului, între România și Italia erau 186 de zboruri /săptămână. Numărul a fost redus, în ultima perioadă, până la 72.

Unele companii au anunțat că oferă clienților posibilitatea să amâne sau să suspende călătoriile în mod gratuit pentru toate destinaţiile, nu doar în China sau în nordul Italiei, principalele ţări afectate de epidemia de coronavirus. Air France, de exemplu, a decis că măsura este valabilă pentru toți cei care au cumpărat bilete emise înainte de 31 martie pentru zboruri până în data de 31 mai. Clienţii îşi vor putea amâna zborul fără cost suplimentar. Ei pot cere să li se ramburseze banii, caz în care vor primi un tichet utilizabil pentru a cumpăra un alt bilet pe cursele Air France sau pe cele ale companiei olandeze KLM, care face parte din acelaşi grup.

About Post Author