Youth Centres Up, centrele de tineret din punctele termice, în finala Galei Tineretului. Cum puteți vota

youth centres up

Un proiect pus în practică la Timișoara ar putea deveni model la nivel național. Este cel care a transformat punctele termice în centre de tineret de cartier și acum are nevoie de ajutorul nostru. Youth Centres UP este în finala Galei Tineretului.

Voluntari din toată Europa au construit, în această vară, la Timișoara, cinci centre de tineret, în cinci cartiere. Cele cinci puncte sunt în Lipovei, Iosefin (Aleea Poeniței nr. 2), Calea Șagului (str. Gavril Musicescu), Aradului Vest (str. Dej 4) și Soarelui (str. Martir Nicoară Elena, nr. 5). Proiectul desfășurat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) a fost, poate, cel mai ambițios proiect de voluntariat din Europa. Au fost peste 125 de tineri implicați.

Youth Centres UP a fost finanțat de Corpul European de Solidaritate șiimplementat cu sprijinul Primăriei Timișoara și al Universității de Vest. Proiectul a ajuns acum în finala Galei Tineretului din România, organizată de Ministerul Tineretului, și are nevoie de susținerea tuturor, pentru a deveni model de bună practică și pentru a fi multiplicat la nivel național. Puteți vota aici, pentru a încuraja organizațiile neguvernamentale din cât mai multe orașe ca, prin cooperare cu autoritățile publice locale, să ofere tinerilor cât mai multe spații de exprimare culturală, educațională și de participare civică.

About Post Author