25 septembrie 2020

Worschkoschtprob 2020: cei mai buni cârnați din Banat sunt la Biled

cârnați

Cei mai buni cârnați din Banat se „întâlnesc” joi, 13 februarie, în Biled. Aici are loc ediția 2020 a tradiționalei degustări organizate, an de ani, de redactorii săptămânalului de limbă germană Banater Zeitung.

Degustarea cârnaţilor bănăţeni / Worschkoschtprob este o sărbătoare cu o tradiţie de câteva decenii pentru minoritatea germană din Banat, dar nu numai. Ediția din acest an este organizată în parteneriat cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat, Forumul Democrat al Germanilor din Biled și Primăria Biled. Concurenții vor aduce probe de cârnaţi din propria gospodărie, de care se vor bucura abonaţii ziarului Banater Zeitung şi invitaţii. Degustarea va avea loc joi, 13 februarie, de la ora 12, la Căminul Cultural din Biled.

Worschtkoschtprob/Degustarea cârnaţilor a fost iniţiată în anii 1970 de redactorii ziarului Neue Banater Zeitung (NBZ). În primele ediții, era un eveniment desfășurat în redacție. Cititorii aduceau, pentru degustare și concurs, mostre de cârnaţi făcuţi în casă, „juriul” fiind chiar redactorii. Din 1995, totul a devenit public, mizându-se pe… pasiunea bănăţenilor pentru cârnaţi. După ce mulți ani degustarea s-a desfășurat doar în Timișoara, în 2012 a avut loc prima ediție… externă, la Sânnicolau Mare. Au urmat Lugoj, Sântana, Radna/ Lipova, Bocșa, Șag și Buziaș.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: