Weekend de închidere la expoziția Victor Brauner, cu tururi ghidate gratuite

victor brauner

Cea mai importantă retrospectivă Victor Brauner organizată în Europa de Est se închide în 28 mai, cu un program special în weekend. Ultimul tur ghidat va fi condus chiar de curatoarea expoziției, Camille Morando.

Organizatorii expoziției „Victor Brauner: Invenții și magie” au pregătit un program special pentru ultimul weekend în care expoziția poate fi vizitată la Muzeul Național de Artă din Timișoara. Sâmbătă, 27 mai, și duminică, 28 mai, vor fi organizate tururi ghidate gratuite la orele 14 și 16. Ultimul tur ghidat va avea loc duminică, de la ora 18, și va fi condus chiar de curatoarea expoziției, Camille Morando.

Expoziția va putea fi vizitată între orele 13 și 21, tururile ghidate fiind gratuite și cu înscriere în prealabil.

În weekend-ul de închidere al retrospectivei, catalogul expoziției va putea fi cumpărat de la standul librăriei La Două Bufnițe, în interiorul Muzeului Național de Artă Timișoara. Catalogul bilingv (română/engleză) reunește texte inedite despre artist și despre lucrările expuse, o biografie analitică și note biografice despre prietenii români ai lui Victor Brauner.

La Timișoara au fost expuse, din 17 februarie, în jur de 100 de lucrări (picturi, desene, sculpturi, ilustrații de carte și documente) semnate Victor Brauner. Dintre acestea, 40 sunt oferite cu titlu de împrumut special din partea Centre Pompidou din Paris, alături de lucrări din colecțiile muzeelor Saint-Étienne Métropole (MAMC+), Musée Cantini Marseilles și ale altor muzee din România sau din colecții private și din străinătate.

Expoziția „Victor Brauner: Invenții și magie” este un eveniment finanțat de Consiliul Județean Timiș, organizat de Muzeul Național de Artă Timișoara, co-organizat de Centrul Pompidou Paris, Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România, cu sprijinul Comité Brauner și Fondation du Judaïsme Français.

About Post Author