Vrei să cânți pe stradă la Timișoara? La finele lunii ai audiție, ca să primești autorizație

casa de cultură

foto: Arhivă

Casa de Cultură organizează, la sfârșitul lui ianuarie, o nouă serie de audiții pentru autorizarea artiștilor stradali. La prima ediție, în toamnă, s-au înscris peste 30 de doritori.

Casa de Cultură îi invită pe artiștii stradali să se înscrie la audiții, care vor avea loc în perioada 29-30 ianuarie, în Sala Lira. Cei interesați trebuie doar să completeze formularul disponibil pe site-ul www.casadeculturatm.ro sau fizic, la sediul Casei de Cultură, în perioada 22-26 ianuarie. Acesta va fi trimis pe e-mail sau va fi depus la sediul instituției.

Programul pe zile al audițiilor, precum și detalii despre repertoriul/portofoliul necesar în vederea participării la selecție vor fi comunicate ulterior.

Potrivit regulamentului votat anul trecut de CL, artiștii stradali trebuie să aibă minimum 16 ani și pot activa singuri sau în grupuri de până la 5 persoane. Vara, ei pot sta în stradă de luni până vineri, orele 16 – 22, iar în weekenduri, în intervalele orare 10 – 12 și 17 – 22. Între octombrie și aprilie, orarul de luni până vineri este redus la intervalul 16 – 20. Există, de asemenea, prevederi legate de păstrarea distanței față de alți artiști, precum și față de școli, biserici, spitale sau alte clădiri de interes public.

Există un punctaj minim pe care trebui să-l îndeplinească un artist și, în funcție de acesta, poate fi primit aviz pentru Zona 1 sau Zona 2.

Zona 1 înseamnă Piaţa Victoriei, Piata Libertății, Piaţa Unirii, Piața Sf. Gheorghe, platoul din fața Parcului Central, străzile Mărăşeşti, Lucian Blaga, F. Griselini, Eugeniu de Savoya, V. Alecsandri, Fără Nume, General Praporgescu, Enrico Carusso, Sergent Constantin Muşat, Radu Negru, Florimund Mercy, A. Pacha, D. Cantemir, V.V. Delamarina și J. Bolyai.

În Zona 2 sunt incluse Platou Sinaia, Piața Traian, Piața Țarcului, Piața Romanilor, Parcul Alpinet, străzile I.I. de la Brad, Holdelor, Piața Nouă, Veronica Micle, Al Russo, Tabor, Bogdăneștilor, Herculane și Ismail.

About Post Author