13 iulie 2020

Votați Raluca Selejan, la Gala Premiilor Matei Brâncoveanu. Planuri de „bufniță”, pentru copii și comunitate

raluca selejan

Librăria La Două Bufnițe este unul dintre locurile cu energie bună ale Timișoarei, iar eforturile „bufnițelor” pot fi acum răsplătite de comunitate. Raluca Selejan este aproape de a câștiga Gala Premiilor Matei Brâncoveanu. Premiul va merge tot către comunitate și către copiii care vor să citească, dar nu-și pot permite să ajungă la cărți.

Librăria La Două Bufnițe este binecunoscută oricărui timișorean iubitor de carte și poveste. Mica librărie de lângă Domul din Piața Unirii e un loc unde poți fugi mereu, fie și numai pentru câteva minute, de agitația orașului. „Bufnițele” Raluca Selejan și Oana Doboși au plecat la drum cu un vis și multe întrebări. Răspunsurile au venit pe parcurs, iar în jurul librăriei lor s-a strâns, în cei trei ani și jumătate, o adevărată comunitate de mici și mari cititori. Acum, aventura poate merge și mai departe.

Un premiu pentru comunitate

Fundația Alexandrion este la a patra ediție a Galei Premiilor Matei Brâncoveanu. Acesta este dedicată tinerilor care contribuie activ la dezvoltarea societății și devin adevărate modele pentru generația lor. Marele premiu din acest an este de 12.000 de euro și permite câștigătorului să investească în cursuri de perfecționare sau în proiectul său cu impact pentru societate. Sunt cinci finaliști, iar unul dintre ei este Raluca Selejan. Pentru că publicul este cel care alege câștigătorul, o puteți vota, până în 14 iunie, aici.

„Sele” știe deja unde vor merge banii. „Marele premiu va fi pentru crearea unei platforme online, atât de vânzare de carte, cât și pentru evenimente literare. El va fi, pe de altă parte, și punctul de plecare pentru proiectul «Dă cartea mai departe». Vrem să ducem cărți la copiii care își doresc foarte mult să citească, dar au mai puține posibilități materiale. Pornim din Timișoara, dar vrem să pornim împreună și cu cei care nu sunt timișoreni. Vrem să lăsăm poveștile și atmosfera librăriei să călătorească și ele către voi. Apoi, împreună, echipați corespunzător, să plecăm cu toții prin lume.Așadar, o dublă călătorie – a noastră prin lume și literatură, și a literaturii către noi toți, cititori și călători”, spune Raluca. (sursa foto: Bazar Cultural)

1 thought on “Votați Raluca Selejan, la Gala Premiilor Matei Brâncoveanu. Planuri de „bufniță”, pentru copii și comunitate

  1. Bufnite! Ce simpatic, dar sa nu uitam ca este doar o afacere. „Cele două timișorence îi aduc pe copii aproape de cărți și scriitori, prin activități care le stimulează gustul pentru lectură.” Serios? Si apoi cumpara carti de la voi, nu-i asa? Daca castiga, Madam Selejean baga banii la buzunar. Inca o data, e vorba de o afacere si e normal sa faca asa. In schimb, baiatul ala din Bucuresti si asociatia ARCEN, sau ceilalti participanti, daca ar putea sa mai castige, (sunt cam in spate…) folosesc banii in scopuri nobile, complect dezinteresate. Asa ca voi, cei de la „Stiri de Timisoara”, nu prea aveti motive sa sustineti bufnitele si sa va mai si mandriti cu asta. In plus, daca vreti sa cunoasteti adevaratii eroi ai promovarii lecturii, mai ales pentru copii, priviti mai degraba spre cei de la „Lectoriada”, care in mod BENEVOL se duc sa citeasca si sa dea gustul lecturii micutilor din toate regiunile tarii, pana la cele mai indepartate si sarace. Ei au donat pana acum mii si mii de carti scolilor din aceste zone.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: