Voluntari la cumpărături, în pandemia de coronavirus. Îi puteți ajuta pe cei în vârstă, singuri sau izolați

Timișorenii se mobilizează pentru a-i ajuta pe cei singuri sau în vârstă, care nu se pot duce la cumpărături în timpul epidemiei de coronavirus. Dacă vreți să dați o mână de ajutor, puteți să vă alăturați voluntarilor.

Persoanele singure și în vârstă, mult mai vulnerabile la infecția cu noul coronavirus, ar trebui să-și limiteze la maximum ieșirile din casă. Oamenii au însă nevoie de medicamente și mâncare și, dacă nu are cine să-i ajute, trebuie să facă ei înșiși deplasările. Un grup de voluntari din Timișoara a decis să întindă o mână de ajutor.

„Prin această acțiune, noi, tinerii voluntari care avem cel mai mic factor de risc, vom prelua comenzile de mâncare/ medicamente de la bătrânii sau persoanele vulnerabile. Le vom lăsa la ușa casei, fără a intra în contact direct cu dumnealor. Astfel, reducem riscul categoriilor de persoane care sunt cele mai expuse la dezvoltarea de complicații care pot duce la internare în urma infectării cu Covid – 19. Pe termen mediu și lung, contribuim la reducerea supraaglomerării din spitale, prin protejarea categoriilor de persoane vulnerabile”, a scris, pe Facebook, Angela Buzuloiu.

Cum se face

Cei care au nevoie de ajutor trebuie să sune la numerele de telefon 0731-461.364 și 0723-083.293. „Vă rugăm să apelați la «voluntarii livratori» doar dacă aveți peste 50 de ani, sunteți izolați la domiciliu sau suferiți de probleme de sănătate care vă vulnerabilizează”, mai notează tânăra.

„La livrare purtăm măști, mănuși, ochelari de protecție, avem un dezinfectant cu care ne dezinfectam mâinile și mânerele plaselor la livrare. Transmitem costul produselor. Apoi îl sunăm pe beneficiar cu 10 minute înainte de a ajunge coletul, pentru a lăsa banii la ușă sau într-un alt loc stabilit împăturiți într-o coală de hârtie/ pungă. Voluntarul preia banii, sună la ușă și lasă coletul. Beneficiarul este în prealabil instruit să aștepte 5 minute înainte să preia coletul”, explică aceasta. Dacă doriți să vă alăturați echipei de „voluntari livratori” puteți trimite un mesaj pe Facebook sau puteți suna la numerele de telefon menționate mai sus.