Voluntari de la Facultatea de Medicină la Spitalul „Victor Babeș”. Vor sta două săptămâni

voluntari

Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” sunt voluntari la spitalul de boli infecțioase. Ei vor ajuta la testarea și triajul pacienților în ansamblul modular din curtea unității sanitare.

A fost prima zi de „lucru” a studenților de la Medicină care vor face, timp de două săptămâni, voluntariat la Spitalul „Victor Babeș”. Au învățat, pentru început, cum trebuie să se echipeze și să-și dea jos costumul de protecție. De joi, ei vor intra în zona de triaj a spitalului, acolo unde ajung pacienții aduși cu ambulanțele.

„Fiecare mână de lucru contează. Fiecare student care vine și este lângă un pacient infectat cu COVID 19, vorbește cu el, îi explică și îl ajută, este de un real folos. E foarte important să fim cât mai mulți în această luptă. Nu pot decât să le mulțumesc voluntarilor. Sunt un exemplu atât pentru colegii lor, cât și pentru tinerii din țara asta. Sper ca împreună să depășim cu bine această perioadă”, spune dr. Monica Marc, medic pneumolog, coordonatorul echipei de voluntari.

Sunt 20 de studenți care vor intra în prima „tură”, dar sunt și alții în așteptare. „Mai avem încă 15 colegi în așteptare, dacă va mai fi nevoie de suplimentarea numărului de voluntari. Sperăm să-i degrevăm astfel pe medicii de aici de activitățile acestea de triere a bolnavilor”, a declarat Catarina Lieb, președintele Societății Studenților în Medicină Timișoara.

Voluntarii au fost distribuiți în două grupe de câte zece persoane. Vor lucra în ture de câte două săptămâni, zilnic, între orele 13 și 20, și îi vor ajuta pe medicii de la „Babeș”. Ei vor face recoltări biologice și vor înregistra și trimite date către pacienții infectați cu SARS COV 2.

About Post Author