Vlad Voiculescu, despre Florin Cîțu: A acționat „politic mizerabil”

Vlad Voiculescu a avut vineri prima ieșire publică, la două zile de la demiterea sa. El l-a atacat dur pe premierul Florin Cîțu, despre care a spus că a devenit „primul epidemiolog al țării” și și-a bătut joc de munca unei echipe.

vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a susținut vineri o conferință de presă de aproximativ două ore, la sediul USR-PLUS. I-a stat alături medicul Andreea Moldovan, demisă din funcția de secretar de stat. El susține că nu a avut „nici măcar o discuție” cu Florin Cîțu despre lucrurile pe care i le-a reproșat după ce l-a demis. „Ceea ce a făcut făcut premierul cu echipa din Ministerul Sănătății este o mizerie (…) Este nu numai inoportun, neetic și politic mizerabil”, a declarat fostul ministru.

„Gestionarea pandemiei aşa cum s-a petrecut în ultimele luni, a avut parte de câteva episoade pe care publicul le-a realizat mai puţin. Premierul discutând aproape niciodată cu Ministerul Sănătăţii, lansând targeturi fără să discute cu nimeni, transformându-se în primul epidemiolog al ţîării, vorbind de lucruri pe care nu le cunoaşte, nu s-a sfătuit cu nimeni din MS. Este un lucru peste care putem trece la nivel personal, e un lucru mai puţin îmbucurător pentru un stat”, a spus Voiculescu. Potrivit acestuia, Florin Cîţu „nu este premierul de care România are nevoie în acest moment”.

Recomandări pentru Cîțu

Fostul ministru al Sănătății a acuzat, de asemenea, politizarea sistemului de sănătate și „vulnerabilitățile absolut înfricoșătoare din instituțiile centrale și din teritoriu”.

Vlad Voiculescu are și câteva recomandări. „Avem un ministru interimar, care este şi prim-ministru, care nu ştiu cât timp are. O să îl rog pe premier să revadă metodologia făcută sub conducerea PNL anul trecut cu privire la raportarea deceselor din spitale COVID-19. Nu aş vrea să arunc cu numere, dar investigaţia noastră ne arată că există diferenţe fundamentale între numerele declarate şi cele reale (…) Unifarm a primit prin OUG 1,2 miliarde, e una din companiile în pericol de dispariţie ale statului român, e unul din marile jafuri ale pandemiei, cel mai mare cu siguranţă. Ar fi bine dacă în acest interimat aceste două lucruri ar fi clarificate, mai ales că sunt legate de partidul care îl susţine pe premier”, a spus acesta.

Fostul ministru al Sănătății a mai afirmat că își reproșează doar modul în care a comunicat în acest mandat. Vlad Voiculescu a fost membru al guvernului timp de 113 zile.