Vivien Leigh: Ultima conferință de presă, un nou spectacol din seria Sunlight Theatre

sursa foto: TNB / Cătălin Eremia

Sunlight Theatre, festival de teatru și artele spectacolului, aflat la ediția a V-a, continuă. După succesul primului spectacol, „Neliniște”, Fundația Culturală Artmedia continuă aduce la Timișoara one woman show-ul „Vivien Leigh: Ultima conferință de presă”.

Piesa, scrisă de autoarea americană Marcy Lafferty și tradusă de Lamia Beligan, este o producție a Teatrului Național București, iar regia și scenografia sunt semnate de Liana Ceterchi.

„Vivien Leigh: Ultima conferinţă de presă” e un spectacol biografic, în care spectatorii vor fi martorii unei povești fabuloase de viață, cum nu multor oameni le este dat să trăiască, cu o ascensiune spectaculoasă, strălucire şi faimă, căderi dramatice, reverie, gelozie, mânie, deznădejde și boală. Supranumită „Viv, the world’s darling”, marea actriţă retrăieşte acea perioadă magică a Hollywood-ului, pe care l-a iubit şi l-a detestat deopotrivă.

Marcy Lafferty a scris „Vivien Leigh: Ultima Conferință de Presă” în 2004 sub forma unui one-woman show pentru ea însăși.

O coincidență fericită

„În 2010, căutam cu disperare o piesă de teatru care să mă seducă, să mă motiveze, cu care să rezonez, care să mă provoace să-mi depăşesc limitele. Cum nimic nu e întâmplător, coincidenţa fericită a făcut ca tatăl meu, neobosit căutător de piese de teatru noi şi interesante, să descopere acest text şi să se gândească imediat la mine. A făcut rost de el, mi l-a dat şi mi-a spus: «Trebuie neapărat să joci acest rol! E un rol pentru tine.»”, spune Lamia Beligan.

Spectatorul o va descoperi pe Vivien în toate ipostazele, de la o necunoscută, la star internațional, soție, mamă, adulteră, femeia îndrăgostită nebunește de Sir Laurence Olivier, până la femeia neajutorată, neînțeleasă și cuprinsă de nebunie. Vivien Leigh a câștigat două premii Oscar: pentru interpretarea personajului Scarlett O’Hara din „Pe aripile vântului“ (1939) și pentru rolul Blanche DuBois din producţia „Un tramvai numit dorinţă“ (1951). Leigh a colaborat adesea pe plan artistic cu soţul său, Laurence Olivier, care a regizat multe dintre filmele care au făcut-o celebră. Sănătatea şubredă s-a dovedit a fi, însă, cel mai mare obstacol din carieră.

Spectacolul are loc marți, 21 mai, de la ora 19.30, la Cinema Timiș. Biletele se găsesc AICI.

About Post Author