22 ianuarie 2021

VIP – Very Isolated Person. Despre artă și izolare, premieră la Teatrul German

VIP - Very Isolated Person

Teatrul German de Stat Timișoara vă invită miercuri, 11 noiembrie, ora 19.30, la o nouă formă de experiență teatrală. E „VIP – Very Isolated Person”, un spectacol online, interactiv, adaptare liberă după „Pescărușul” lui Cehov.

Actrița Olga Török și tânăra regizoare Paula Lynn Breuer rescriu, de fapt, un spectacolul offline, a cărui premieră în sală a fost amânată din cauza pandemiei. Olga Török o joacă pe Nina, tânăra din drama cehoviană, care e la randul ei actriță. Nina ridică întrebări la care Olga își dorește răspunsuri. Ce înseamnă meseria actorului dacă teatrul trece în online și sala de spectacol rămâne goală? Cât de bine poți rezista în timpul „distanțării sociale”? Cum percepe publicul un spectacol în care lipsește întâlnirea reală dintre actor și spectator? Nina povestește și Olga pune întrebări. Dar și spectatorii sunt invitați în acest spectacol interactiv, la dialog.

„VIP – Very Isolated Person” va fi live pe Zoom, iar numărul locurilor este limitat. Cei care vor să participe sunt rugați să trimită un e-mail de confirmare până marți, 10 noiembrie, pentru a primi linkul de acces. E-mailul de acces pe Zoom trebuie să fie același cu cel cu care cereți linkul de acces. Spectatorii vor rămâne anonimi, iar comunicarea în timpul spectacolului se va efectua pe alte căi.

Dacă nu reușiți să prindeți un loc disponibil la premiera din 11 noiembrie, reprezentația va fi reluată în 29 și 30 noiembrie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: