Viorica Dăncilă a refuzat să vorbească în engleză: Suntem în România. Poate unii vorbesc bine în limbi străine, dar țin mai puțin la această țară

viorica dăncilă

Autodeclarată pro-europeană convinsă, Viorica Dăncilă spune că dacă ești în România, trebuie să vorbești limba română. Este răspunsul oferit după ce premierul demis a fost rugat să spună câteva cuvinte în limba engleză.

Președintele PSD Viorica Dăncilă a fost rugată, la Timișoara, să facă o scurtă declarație în limba engleză. Asta, pentru că la conferința de presă participau și jurnaliștii străini. N-a vrut să se facă de râs și a ales cartea patriotismului. „Suntem în România și haideți să arătăm că suntem români, haideți să fim mândri că suntem români. Vreți să duceți în derizoriu anumite realizări pe care acest guvern le-a făcut. Să știți că poate unii vorbesc foarte bine limba engleză și îi apreciez pe toți cei care vorbesc engleză, franceză, germană, orice limbă străină, dar țin mai puțin la această țară. În limba engleză se duc și spun foarte ușor la Bruxelles ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul, nu ceea ce de fapt ar trebui să susțină pt această țară”, a spus, cu toată seninătatea, Dăncilă.

Vă reamintim, Viorica Dăncilă a fost europarlamentar timp de nouă ani. Cu toate acestea, are probleme cu exprimarea în limba engleză, fiind, de mai multe ori, ironizată pentru aparițiile sale. „Sunt un proeuropean convins, liderul delegației europarlamentarilor PSD în grupul socialiștilor și democraților europeni. dar de fiecare dată mi-am susținut țara și am obținut rezultate. Faptul că vorbim mai bine sau mai puțin bine o anumită limbă străină cred că este relevant, dar mai relevant pentru români e ceea ce faci pentru ei și cu câtă demnitate reprezinți țara în țara ta, dar mai ales în afara granițelor țării”, a conchis premierul demis.

About Post Author