Vine ultimul aviz pentru stadion. Hotărârile de guvern promise de Marcel Ciolacu, altă dată

stadion

Arhivă, Stadionul „Dan Păltinișanu”

Înainte de minivacanța de 1 Decembrie, Comisia Tehnico-Economică de la Ministerul Dezvoltării va da avizul final pentru noul stadion de la Timișoara. Practic, e ultimul pas înainte de hotărârile de guvern care preced începerea lucrărilor. Și care nu se știe când vor fi date.

„Săptămâna viitoare vom avea avizul finalul CTE (Comisia Tehnico-Economică – n.r.) pentru arena care va înlocui stadionul «Dan Păltinișanu». Marți dimineață voi fi prezent la București ca să susțin, din nou, cauza noului stadion pentru Timișoara. În cadrul ședinței vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici, ultimul pas de făcut pentru obținerea hotărârilor de guvern. Se vor discuta specificațiile tehnice și completările la proiect rezultate din faza de analiză. Sper ca vocea Timișoarei și a suporterilor să se facă auzită”, a transmis, marți, vicepreședintele CJ, Alexandru Proteasa.

În urmă cu o lună, Alexandru Proteasa și Alfred Simonis anunțau, aproape simultan, că proiectul a trecut de „Pre CTE”.

Stadionul „Dan Păltinișanu” este închis de doi ani. Construcția unei noi arene este asumată de Compania Națională de Investiții. CNI a pornit licitația pentru „studiu de prefezabilitate, studiu de fezabilitate și alte studii de specialitate” în august 2019. Stadionul nou va costa peste 137 milioane de euro.

Pentru a se și face efectiv ceva este nevoie ca guvernul să aprobe, o dată, demolarea actualului stadion și uletrior să aloce și banii pentru investiție. Demolarea va fi făcută de CJ, care a aprobat de mai multe luni indicatorii tehnico-economici pentru această oprațiun, estimată să coste șase milioane de euro.

O dată la care guvernul va emite cele două hotărâri nu poate fi estimată. Premierul Marcel Ciolacu le-a promis celor din galeria lui Poli că „totul se va debloca și se va face dreptate pentru Timișoara”. Au trecut de atunci aproape două luni.

About Post Author