Vine gerul. Temperaturi foarte scăzute în următoarele zile

temperaturi

Nu vine încă primăvara. Până vineri cel puțin, vremea va fi foarte rece în toată țara. Se anunță polei și vânt, precum și temperaturi care nu vor trece de zero grade Celsius, nici măcar ziua.

Joi, 11 februarie, între orele 6 și 12, este anunțat un cod galben de polei și intensificări ale vântului în vestul și nord-vestul țării. Vor fi ploi și pe arii extinse depuneri de polei. Treptat, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, vântul se va intensifica, cu viteze în general de 55-65 km/h, viscolind ninsoarea.

De joi, 11 februarie, ora 12, până vineri, 12 februarie, ora 12, codul galben se extinde în toață țara. Se anunță o răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite și polei. Încât în cursul nopții de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.

Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55.-65 km/h și temporar peste 70-80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70-90 km/h. În zona înaltă va depăși 100-120 km/h.

Meteorologii avertizează că vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare. Ea va fi local geroasă, mai ales pe timpul nopților și dimineților.