Vin ploile! Și scad serios temperaturile

cod galb

Gata cu vara din aprilie, cel puțin până spre sfârșitul săptămânii. Vremea schimbă radical foaia, așa că, de marți, apar ploile și începe să bată vântul.

Meteorologii au emis o informare generală valabilă în intervalul marți, 16 aprilie, ora 14 – joi, 18 aprilie, ora 20. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, la început în regiunile vestice și centrale, apoi și în rest. Aceasta se va manifesta prin averse, trecător descărcări electrice și izolat grindină și vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15 – 20 l/mp și izolat de 30 – 40 l/mp.

Vremea se va răci semnificativ, iar de miercuri după-amiază (17 aprilie), la altitudini de peste 1.500 m precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

În perioada marți, 16 aprilie, ora 15 – miercuri, 17 aprilie, ora 15, în județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș și în zona înaltă din Bihor, va fi cod galben. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 55 – 70 km/h, izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20 -m25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

About Post Author