24 ianuarie 2021

Vilă de 1,5 milioane de euro, de vânzare la Timișoara

Vilă

Ce se mai vinde la Timișoara, în pandemie? De exemplu, o vilă cu 20 de camere din perioada interbelică. Aceasta este pusă în vânzare de Sotheby’s România.

Sotheby’s România, divizia imobiliare, are în listă o proprietate interesantă din Timișoara. Este vorba despre o vilă din perioada interbelică, realizată de arhitecul Károly Fényves în centrul Timișoarei. Clădirea se află pe strada Dimitrie Paciurea, în spatele Palatului Administrativ, într-o zonă verde, în care sunt mai multe astfel de imobile specifice Timișoarei interbelice. În prezent, clădirea găzduiește o clinică privată. Ea a fost recondiționată între 2006 și 2012, sub coordonarea unor importanți arhitecți și designeri de interior.

„Întreaga structura a fost consolidată conform normelor actuale de protecție la seism, s-au refăcut hidroizolațiile, șarpanta și toate sistemele interne de utilități, iar tâmplăria exterioară a fost recondiționată păstrând integral piesele originale ale clădirii”, scrie în anunțul de vânzare.

Imobilul are patru niveluri, D+P+E+M, cu 800 mp construiți, 20 de camere și șase băi. Terenul pe care se află are 448 mp și cuprinde o mică grădină și o parcare. Sunt disponibile 8 locuri de parcare, din care 4 pe terenul propriu și 4 stradal în fata clădirii. „Clădirea ar putea fi folosita atât în scop rezidențial cât și ca destinație comercială: clinică, sediu de firmă, clădire de birouri sau boutique-hotel”, mai spun cei de la Sotheby’s. Prețul este de 1,5 milioane de euro.

Károly Fényves, născut la 1880, face parte din grupul de arhitecți de origine maghiară care au schimbat radical fața orașelor din vestul țării, alături de Szantay Lajos, Szekely Laszlo sau Rimanoczy Kalman, tatăl și fiul. Fényves a realizat, în prima jumătate a secolului trecut, mai multe clădiri în Timișoara și Arad. (sursa foto: www.timisoreni.ro)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: