Viitorul copiilor. Dialog sincer despre grupurile vulnerabile, la Teatrul Național

viitorul copiilor

Teatrul Național din Timișoara vă invită duminică, 5 iunie, la un dialog privind capacitatea societății de a răspunde necesităților copiilor cu nevoi speciale. Evenimentul face parte din proiectul Vocile orașului.

Teatrul Național a deschis proiectul Vocile orașului în urmă cu trei ani, pentru a atrage atenția asupra incluziunii unor grupuri vulnerabile. În ediția 2022 / 2023 a proiectului, Teatrul Național lansează tema „Viitorul copiilor”, în cadrul căreia propune o atitudine pozitivă a societății față de copiii cu handicap grav.

În perioada 30 mai – 5 iunie, un grup de copii selectați de la Centrul de zi pentru copii cu dizabilități Podul lung și un grup de actori ai Teatrului Național vor căuta împreună căi de comunicare în cadrul unui atelier. Acesta este coordonat de coregraful Florin Fieroiu și se va desfășura în prezența autoarei Mihaela Michailov și a regizorului austriac Simon Dworaczek, reprezentant al Schauspielhaus din Salzburg, partener al proiectului. A doua etapă a proiectului vizează montarea, în anul 2023, a unui spectacol, cu actori profesioniști, plecând de la piesa de teatru scrisă în urma experiențelor colectate de dramaturgul Mihaela Michailov, o coproducție între Teatrul Național Timișoara și Schauspielhaus Salzburg.

Dialogul pe tema „Viitorul copiilor” va avea loc duminică, 5 iunie, de la ora 11, în Sala 2. El va fi moderat de Ada Hausvater, managerul Teatrului Național din Timișoara, și de Eszteró Emese, directoarea Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara. Accesul se face în baza confirmării, printr-un e-mail trimis AICI.

About Post Author