4 aprilie 2020

Victor Costache și-a dat demisia de la Ministerul Sănătății

victor costache

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi dimineață, că îl propune ministru al Sănătății pe Nelu Tătaru. Asta, după ce Victor Costache și-a dat demisia. El anunțase, cu o zi înainte, că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia joi dimineață. Gestul vine în plină epidemie de coronavirus, în care au fost multiple critici privind lipsa de materiale de protecție din spitale, dar și testarea redusă în cazul Covid – 19. Miercuri seară, Costache declarase că toți bucureștenii ar putea fi testați pentru coronavirus, după modelul coreean. „Am pregătit un protocol cu domnul profesor Streinu-Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ, de tipul celor din Coreea de Sud şi să testam toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare door to door (din uşă în uşă n.red.)”, afirmase acesta, la Adevărul Live.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi dimineață, că în locul lui Victor Costache va fi numit Nelu Tătaru. Acesta era secretar de stat în Ministerul Sănătății și, la momentul demisiei lui Costache, se afla la Suceava, unde există o situație de criză. Aproape jumătate din decesele înregistrate în România la pacienți infectați cu noul coronavirus provin de la Suceava.

Până miercuri, la nivel național au fost prelucrate 14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private. Au fost confirmate 906 cazuri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: