Victimele datoriei, premieră Eugène Ionesco la Teatrul Național

victimele datoriei

Cu noua sa premieră, Teatrul Național din Timișoara propune publicului o incursiune în subconștient. Nu pe filiera Freud, și nici pe filiera Jung, ci pe cea a lui Eugène Ionesco. Spectacolul „Victimele datoriei” poartă semnătura lui Radu Iacoban.

Joi, 25 aprilie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național are loc premiera spectacolului „Victimele datoriei” de Eugène Ionesco, în traducerea lui Vlad Russo și a lui Vlad Zografi.

„Am proiectat pe scenă îndoielile, angoasele mele profunde, le-am pus în dialog și le-am întruchipat (…); scriam cu cea mai mare sinceritate; (..) am intitulat asta victiml datorii”, scria Eugène Ionesco, în „Note și contra-note”.

Purtând amprenta regizorală a lui Radu Iacoban, spectacolul este construit ca un joc de oglinzi care, pendulând între vizibil și invizibil, își urmărește eroul – un om obișnuit, aparent fără identitate, pe un drum bizar pe care se vede silit să-l parcurgă în căutarea rădăcinilor răului. Rolul principal este interpretat de unul dintre cei mai reprezentativi actori ai Teatrului Național, Matei Chioariu. Peronajul său este însoțit în călătoria sa de personaje la fel de caleidoscopice, interpretate de Claudia Ieremia, Marin Lupanciuc, Ion Rizea și Iuliana Crăescu.

Scenografia și visuals-urile sunt semnate de Tudor Prodan. Biletele pot fi cumpărate de pe site-ul www.tntm.ro și fizic, la agenția de bilete, str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, orele 11-19.

About Post Author