Viceprimar PNL la Timișoara, în 2021. City manager, poate mai repede

semnătură

PNL și USRPLUS și-au încheiat „meciurile” de la CJ Timiș, unde instituția are conducere completă. La Primăria Timișoara mai durează vreo săptămână, însă s-ar putea să avem mai repede city manager. Dominic Fritz nu vrea să fie „misterios”, dar îi… iese.

Cristian Moș, de la USRPLUS, este oficial vicepreședinte al CJ Timiș, după plenul extraordinar de marți dimineață. Liberalii mai au însă puțin de așteptat până să-l vadă pe Cosmin Tabără viceprimar.

„Am reușit să facem alianța la nivelul județului. USRPLUS va guverna împreună cu PNL la nivel de județ, ca și la nivel național, și inclusiv la nivelul Timișoarei. După rezultatul de la CJ, Dominic Fritz va convoca plenul. Nu va fi azi, durează o perioadă, va fi probabil săptămâna viitoare, miercuri (6 ianuarie – n.r.). Problema la CL Timișoara este că o persoană de la PSD a mers în Senat și nu este validat tot consiliul local. Există o ordonanță prin care domnul Orban, imediat după alegeri, a zis că trebuie validați toți consilierii locali sau județeni, pentru votarea viceprimarului sau a vicepreședintelui”, a declarat, marți, Moș. Locul lui Sebastian Răducanu ar trebui ocupat, în ordinea listei, de Ioan Szatmari.

„Nu vreau să fiu misterios”

Între timp, primarul Dominic Fritz a postat și el pe Facebook că va convoca plenul CL în prima săptămână a noului an. „Săptămâna viitoare voi convoca o ședință de Consiliu Local pentru alegerea celui de-al doilea viceprimar al Timișoarei, Cosmin Tabără, din partea PNL. Îi pregătim deja biroul în Primărie. Acum, cu o formulă completă de executiv și cu o majoritate puternică în Consiliul Local putem să facem mai mult. Mă bucur că vom colabora cu PNL în următorii patru ani și la Timișoara și Timiș”, a notat Fritz.

Primarul Timișoarei și-a încheiat postarea pe un ton… misterios. „Ziua asta a început bine și am convingerea că se va termina și mai bine. Nu vreau să fiu misterios, dar în curând vom avea și city manager”, mai scrie Dominic Fritz. Săptămâna trecută, el anunța că numele noului administrator public va fi cunoscut după 1 ianuarie. Pentru acest post s-au luptat peste 300 de oameni.