Viața în furnicar – Portret colectiv al orașului. Incursiune în spațiul urban

spațiul urban

Care sunt legăturile dintre individual și colectiv, privat și public? Cât de mult ne transformă și ne afectează locurile în care trăim? Puteți găsi răspunsuri la un workshop de imersiune în spațiul urban. Practic, veți putea vedea orașul cu alți ochi.

Centrul de știință și artă MV sci-art organizează, în 12 noiembrie, de la ora 17, un workshop de imersiune în spațiul urban. „Viața în furnicar – Portret colectiv al orașului” o va avea ca ghid pe artista Anna Bantiuc, membră a organizației Zpațiu – Chișinău. Programul face parte din platforma „Sci-art your life!” a centrului MV sci-art, derulat de META Spațiu.

La workshop sunt invitați să participe și studenți sau absolvenți de la facultăți cu profil artistic și tehnic, în limita a 12 locuri. Timp de trei zile, aceștia vor explora ideea de spațiu urban și ce reprezintă acesta, cum îl percepem, cum găsim inspirație prin interacțiunea cu el și cum documentăm informația adunată, acordând atenție elementelor de legătură. Partea practică va fi realizată într-un format mixt: se vor scrie, schița, fotografia, colecta materiale pe teren după care vor urma experimentări și gruparea într-o lucrare colectivă.

Cei interesați vor trimite, prin E-MAIL, un CV și un statement referitor la cum văd tranziția dintre spațiul privat și cel publicAICI până în 7 noiembrie. Comisia de selecție va fi formată din reprezentanți ai META Spațiu și ai Zpațiu Chișinău.

Va fi și un artist talk, în care Anna Bantiuc își va prezenta practica artistică și preocupările privind cercetările aflate în desfășurare. Ce cuvinte folosim pentru a descrie orașul? Ce cuvinte am auzit de la generațiile mai în vârstă? Care sunt locurile care ne inspiră, spre care suntem atrași, unde vrem să revenim? Artista va prezenta câteva dintre lucrările sale expuse la Chișinău, în cadrul proiectului Zpațiu – Apartament deschis. Mai multe detalii, AICI.

About Post Author