6 iunie 2020

Veselie la PNL Timiș, după ce Iohannis a câștigat primul tur. Robu: E un scor așa frumos

iohannis

Liderii PNL Timiș s-au strâns optimiști duminică seară, la sediul partidului, în așteptarea exit poll-urilor. Primarul și viceprimarul Timișoarei, consilieri locali și județeni, unul dintre parlamentari au așteptat primele rezultate de după închiderea urnelor. Klaus Iohannis a câștigat primul tur.

A fost mai mult optimism duminică seară la sediul PNL Timiș, comparativ cu alegerile europarlamentare. La ora 21, când au apărut rezultatele exit poll-ului, care l-au dat câștigător al primului tur pe Klaus Iohannis, liberalii timișeni au început să aplaude și să scandeze numele actualului președinte. Potrivit exit poll-ului prezentat de Digi TV, Klaus Iohannis are 39%, Viorica Dăncilă – 22,50% și Dan Barna – 16,4%/

„Acest rezultat reprezintă un pas enorm înainte pentru România. Am făcut un pas mare în numele democrației. Nu este însă pasul decisiv. Mai este de lucru. Sunt foarte mândru că românii au participat în număr atât de mare la vot, susținând democrația”, a spus președintele României.

Șeful PNL Timiș, Nicolae Robu, a fost, după spusele proprii, „emoționat”. Asta s-a văzut și declarațiile sale. „Ținta a fost «aprinsă». Mă scuzați, am emoții, sunt fericit (…) Ne-am bucurat că președintele Klaus Iohannis a obținut un scor așa frumos, ne-am propus un scor de aproximativ 40%”, a spus Robu.

Au avut drept de vot la aceste alegeri peste 18,2 milioane de români. Prezența, la nivel național, a fost de 47,66% În Timiș au fost 599 secții de votare, din care 207 în Timișoara. Au votat 50,85% din timișeni. La ultimele alegeri prezidențiale, în Timiș, prezența la vot în primul tur a fost de 51,38%, iar la cel de-al doilea, de 63,11 procente.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: