7 aprilie 2020

Vacanță activă. Peste 500 de elevi, în calificări online la concursul de matematică „Valeriu Alaci”

matematică

Concursul Național de Matematică „Valeriu Alaci”, organizat de Universitatea Politehnica, a avut mare succes printre liceenii aflați în vacanță. Peste 500 de pasionați au participat la proba online de calificare în etapa finală.

Concursul Național Național de Matematică „Valeriu Alaci” a ajuns la ediția cu numărul șase și are două secțiuni: matematică-informatică, respectiv științe ale naturii/tehnologic/economic. Competiția s-a bucurat de o participare foarte consistentă din partea liceenilor care se află în vacanță. Miercuri seară, 530 de elevi din clasele IX – XII au participat la concurs, pe platforma Campusului Virtual al Universității Politehnica Timișoara.

Au obținut peste 70 de puncte și, deci, calificarea în finală, 354 dintre aceștia. Ultima „rundă” era programată inițial în luna mai, în amfiteatrele Universității Politehnica Timișoara. În actualele condiții generate de coronavirusul COVID-19, se va decide modul de desfășurare, care va fi comunicat tuturor elevilor calificați. Elevii care vor obține locurile I, II, III la etapa finală a Concursul Național de Matematică „Valeriu Alaci” vor fi admişi la UPT fără concurs de admitere.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: