Vă place Alin Popoviciu? Dar Alin Nica? Robu s-a apucat de sondaje politice

Din postura de președinte al PNL Timiș, Nicolae Robu se apucă să sondeze opinia publică în ceea ce privește activitatea – și oamenii – din partidul din care face parte. Așa a apărut sondajul cu numărul 50 de pe Facebook. Sunt cinci întrebări, iar ultima e cea mai interesantă.

„Percepții asupra politicienilor și partidelor politice” se numește al 50-lea sondaj publicat pe Facebook de Nicolae Robu. De această dată, nu e unul cu două variante de răspuns la o singură întrebare, ci unul un pic mai complex. Prima întrebare este legată de inițiatorul chestionarului, care vrea să știe cât de mulțumiți sunt oamenii de prestația lui ca primar. Apoi, sunteți invitați să spuneți pe cine ați pune ștampila anul viitor, cu variantele „n-am drept de vot”, „nu votez”, Nicolae Robu, candidat PSD, candidat USR-PLUS sau altul. Următoarele două întrebări se referă la votul pe partide în CL Timișoara, respectiv votul la prezidențiale.

Cu Alin Popoviciu, dar fără nicio femeie

Întrebarea cu numărul cinci este însă una cu adevărat interesantă. Robu vrea să știe părerea alegătorilor despre exact 13 membri PNL. Răspunsurile variază de la „nu-l cunosc”, la, desigur, „foarte bună”. Iată, în ordine alfabetică, pe cine a considerat șeful PNL Timiș că trebuie să includă în această chestionare publică: Raul Ambruș, Ben-Oni Ardelean, Nicolae Bitea, Ciprian Bogdan, Cosmin Costa, Dumitru Dinulescu, Petru Ehegartner, Alin Nica, Marilen Pirtea, Pavel Popescu, Alin Popoviciu, Cosmin Șandru și Marian Vasile. Nicio femeie nu a stârnit interesul șefului de filială, într-atât încât să fie inclusă în acest sondaj. Lipsesc, de asemenea, viceprimarul Dan Diaconu, dar și Cătălin Iapă, cel mai apropiat colaborator al lui Robu.

Printre cei 13 sunt și apropiați ai edilului șef al Timișoarei, dar și oameni care i-au făcut vizibil opoziție sau neutri. „Sondarea” lui Alin Popoviciu este curioasă, în condițiile în care secretarul general al PNL Timiș este foarte „low profile” de multă vreme deja. În plus, Popoviciu are destui adversari în filială, iar imediat după alegerile europarlamentare, pierdute de liberali în Timiș, a și avut un conflict verbal violent cu Cosmin Șandru, șeful TNL. În 2016, Alin Popoviciu a fost cap de listă la CJ, decizie care, spun mulți, i-a costat pe liberali multe voturi în județ și, deci, în final, funcția de președinte al instituției. PNL a făcut atunci 7 consilieri, față de cei 9 ai PSD.

About Post Author