21 ianuarie 2021

UVT, prima universitate din România, în topul general Best Global Universities

uvt

Topul general Best Global Universities a analizat 11 universități din România, iar UVT este pe prima poziţie. Clasamentul este realizat de US News & World Report din Statele Unite ale Americii.

În topul general Best Global Universities Rankings, UVT este prima din cele 11 universități ierarhizate din România. La nivel internațional, instituția timișoreană ocupă locul 557 din cele 1.678 de universități din 86 țări care au fost luate în considerare.

În ceea de privește domeniile științifice, domeniul Fizică din UVT s-a poziționat pe locul 219 la nivel mondial din 750 de universităţi care ofertează programe de studii similare. E o ușoară scădere, de 5 de poziții, comparativ cu locul de anul anterior.

„Pentru al doilea an consecutiv, UVT ocupă primul loc între cele 11 universități din România, clasificate în cadrul Best Global Universities Rankings. Universității de Vest i se certifică o poziție în topul primelor 600 de universități din lume, din cele aproape 1700 de universități ierarhizate. Acest lucru echivalează cu prezența în prima treime a universităților ierarhizate prin acest ranking internațional, ceeaa ce confirmă calitatea programelor noastre educaționale și de cercetare”, spune prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Best Global Universities Rankings este o clasificare realizată de US News & World Report, ca răspuns la dorința tot mai mare a tinerilor americani de a se înscrie la programe de studii ale universităților din afara țării.

1 thought on “UVT, prima universitate din România, în topul general Best Global Universities

  1. In vremurile de demult apuse despre care dumneavoastra nu vorbiti si nu vreti sa stiti, acea institutie de invatamant superior era in prima suta din lume! Asta datorita celor care o reprezentau ca studenti respectiv doctoranzi. Dar eu tot uit ca istoria lumii a inceput cu 1 ianuarie 1990… Ca Universitatea nu producea ci forma, ca „primi 10 ani sunt grei pana ajungi in anul 3” si alte dictoane. Dar acum produce pe banda rulanta!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: