UVT, prima universitate din România, în topul general Best Global Universities

universitatea de vest

Topul general Best Global Universities a analizat 11 universități din România, iar UVT este pe prima poziţie. Clasamentul este realizat de US News & World Report din Statele Unite ale Americii.

În topul general Best Global Universities Rankings, UVT este prima din cele 11 universități ierarhizate din România. La nivel internațional, instituția timișoreană ocupă locul 557 din cele 1.678 de universități din 86 țări care au fost luate în considerare.

În ceea de privește domeniile științifice, domeniul Fizică din UVT s-a poziționat pe locul 219 la nivel mondial din 750 de universităţi care ofertează programe de studii similare. E o ușoară scădere, de 5 de poziții, comparativ cu locul de anul anterior.

„Pentru al doilea an consecutiv, UVT ocupă primul loc între cele 11 universități din România, clasificate în cadrul Best Global Universities Rankings. Universității de Vest i se certifică o poziție în topul primelor 600 de universități din lume, din cele aproape 1700 de universități ierarhizate. Acest lucru echivalează cu prezența în prima treime a universităților ierarhizate prin acest ranking internațional, ceeaa ce confirmă calitatea programelor noastre educaționale și de cercetare”, spune prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Best Global Universities Rankings este o clasificare realizată de US News & World Report, ca răspuns la dorința tot mai mare a tinerilor americani de a se înscrie la programe de studii ale universităților din afara țării.

About Post Author