UVT are peste 4.500 de noi studenți. Note foarte mari la admitere

uvt

Peste 4.500 de noi studenți la Universitatea de Vest, după sesiunea de admitere din vară. Pe locurile bugetate s-a intrat cu medii foarte mari, în unele specialități de peste 9.60. Mai urmează o sesiune, în toamnă.

Până la finalul perioadei de admitere s-au înregistrat peste 8.500 de înscrieri la programele de licență, față de 6.000 anul trecut. La masterate au fost peste 1.500 de înscrieri, tot în creștere față de anul anterior. În bilanț nu sunt cuprinși candidații admiși la programele de master ale Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultății de Drept și Facultății de Educație Fizică și Sport. Aici, procedurile de admitere se vor încheia în sesiunea de toamnă.

Cele 11 facultăți ale UVT oferă 75 de programe de studii universitare de licență și peste 80 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare diferite, precum și studii doctorale în 22 domenii. Cei mai mulți candidați admiși sunt la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, cu aproape 850 de noi studenți. La Matematică și Informatică sunt aproape 600 de candidați, la Facultatea de Sociologie și Psihologie, cam tot așa, iar la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării sunt aproape 300.

Mediile de admitere au fost foarte mari, după cum urmează:

  • Programul de licență „Informatică” / 13 candidați / loc bugetat, ultima medie 9,65
  • Programul de licență „Psihologie” / 11 candidați / loc bugetat, ultima medie 9,50
  • Programul de licență „Kinetoterapie şi motricitate specială” / 8 candidați / loc bugetat, ultima medie 9,27;
  • Programul de licență „Resurse umane” / 7 candidați / loc bugetat, ultima medie 9,61
  • Programul de licență „Comunicare și relații publice” / 6 candidați / loc bugetat, ultima medie 8,95
  • Programul de licență „Informatică economică” / 5 candidați / loc bugetat, ultima medie 9,31
  • Programul de licență „Educație fizică și sportivă” / 5 candidați / loc bugetat, ultima medie 8,70;
  • Programul de licență „Matematică informatică” / 5 candidați / loc bugetat, ultima medie 9,65
  • Programul de licență „Drept” / 4 candidați / loc bugetat, ultima medie 9,33

„Datele intermediare cu privire la numărul înscrierilor din acest an confirmă că am reușit pe deplin ce ne-am propus. Numărul de înscrieri este semnificativ, în condițiile scăderii permanente a cifrelor de școlarizare din învățământul preuniversitar. Avem porți deschise online, în continuare, și în sesiunea de admitere din septembrie. Va urma o vară foarte aglomerată pentru UVT, în care ne vom pregăti pentru buna desfășurare a viitorului an universitar”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

About Post Author