20 ianuarie 2021

USR PLUS și PNL ar trebui să-și împartă egal funcțiile de „vice” la CL și CJ. Explicația lui Fritz

usr plus

Echitabil: câte un „vice” și la CJ, și la CL, pentru ambele părți. Așa crede Dominic Fritz că ar trebui să se finalizeze negocierile între USR PLUS și PNL. Acestea încep vineri. E greu de anticipat ce va urma, în condițiile în care liberalii au anunțat că ar vrea ambele posturi de viceprimar.

USR PLUS și PNL încep vineri negocierile electorale față în față. Până acum, reprezentanții celor două formațiuni politice au discutat doar prin telefon. Acum e vremea să fie puse cărțile pe masă. Liberalii au anunțat cam ce ar vrea. „La Primăria Timișoara am putea să vizăm doi viceprimari. Nu aș intra în detalii, sunt lucruri pe care le vom discuta în cadrul negocierilor (…) Pozițiile de responsabilitate, pe lângă cea de primar care a fost decisă în urma alegerilor, cei doi viceprimari, cred că sunt un subiect de discuție foarte important în cadrul negocierilor”, declara, zilele trecute, Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș și președintele ales al CJ.

„Democrația nu funcționează așa”

Cristian Moș, președintele USR PLUS Timiș, spune că la negocierile cu PNL se va merge de la egal la egal. Are și o explicație: USR PLUS a câștigat detașat Timișoara și va avea 10 consilieri județeni. Dominic Fritz susține, la rândul lui, că USR PLUS are toate motivele să aibă și un viceprimar.

„PNL știe că a pierdut nu doar Primăria, ci și Consiliul Local Timișoara. USR Plus a câștigat nu doar primăria, ci și CL. Cred că și PNL înțelege că democrația nu funcționează așa, că pierzi și după aceea ai doar tu reprezentanți, și cei 40% care au votat cu USR PLUS în CL o să aibă și ei un reprezentant în primărie, în calitate de viceprimar. Eu sper că PNL trage concluzii despre voința electoratului. Concluzia, cu siguranță, nu este să continue cu exact aceleași tactici care au dus la pierderea acestor alegeri”, spune primarul ales.

Fritz consideră că funcțiile de „vice” ar trebui împărțite egal: unul- unul. „Pentru mine, egalitate înseamnă bineînțeles că fiecare partener ar trebui să aibă un viceprimar, respectiv un vicepreședinte. Pentru noi nu pozițiile sunt pe primul loc. E important să înțelegem dacă avem aceeași viziune pentru Timișoara, dacă putem să agreăm proiectele pentru timișoreni și pentru timișeni și dacă, de fapt, operăm pe baza acelorași principii, de administrație deschisă, profesionistă și transparentă”, a mai declarat acesta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: