UPU de 250 de milioane de lei de la Spitalul Județean, în licitație internațională

spitalul județean

La un an și jumătate de când a fost aprobată prin HG această investiție, Ministerul Sănătății a lansat licitația de 250 de milioane de lei pentru Spitalul Județean. Sunt așteptați și constructori din străinătate, termenul de finalizare fiind decembrie 2024.

Ministerul Sănătății a lansat procedura de licitație internațională pentru construirea unei clădiri în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu”. Va fi construită o clădire nou, cu regim de înălțime S+P+4E+5Eth+Heliport.

Aici vor funcționa integrat mai multe compartimente și secții medicale. Este vorba de UPU – SMURD, cu 58 de posturi, un centru de arși, cu șase boxe pentru mari arși, 6 rezerve pentru arși intermediari și post-critici și cinci paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, o clinică ATI, cu 27 posturi și un bloc operator cu 25 de săli de operație. Vor fi, de asemenea, secție de sterilizare, farmacie și spații administrative, logistice și tehnice. Va fi funcțional și un heliport.

Investiția prevede și construirea unei pasarele de legătură cu clădirile existente ale spitalului și reorganizarea circuitelor medicale. Operaționalizarea se realizează de către Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale din cadrul Ministerului Sănătății. Termenul estimat de finalizare al proiectului este decembrie 2024.

Se promite de aproape doi ani

Guvernul României a aprobat Indicatorii tehnico-economici pentru noua clădire a Unității de Primiri Urgențe, care va fi construită în curtea Spitalului Județean Timișoara., au fost aprobați de guvern în iulie 2020. Licitația pentru contractul de peste 250 de milioane de lei ar trebui pornită în luna august.

„În luna august vom lansa licitația de execuție a lucrărilor. Specialiștii implicați în proiect estimează demararea efectivă a construcției în 2021”, declara, la acea vreme, Nelu Tătaru, care era ministru al Sănătății. Investiția era estimată la 250,78 milioane de lei, iar banii provin dintr-un acord de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.