Universitatea de Vest, la 80 de ani. Seară specială la Teatrul Național „Mihai Eminescu” / FOTO

universitatea de vest

Universitatea de Vest din Timișoara aniversează 80 de ani de la înființare, în spiritul care a consacrat-o, unul al performanței și al excelenței. Sunt organizate mai multe evenimente speciale, sub genericul „UVT pentru comunitate, pentru Timișoara!”.

Vineri și sâmbătă se desfășoară Consiliul Național al Rectorilor, organism reprezentativ care reunește rectorii universităților din România. Pentru a marca într-un mod special sărbătoarea celor opt decenii de la înființarea UVT, evenimentul festiv a fost organizat vineri, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” Aici a avut loc și un spectacol susținut de Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul UVT și invitatul special, violonistul Alexandru Tomescu.

Ca parte integrantă a programului UVT 80, sâmbătă dimineață a avut loc evenimentul de vernisare a două lucrări de artă monumentală create și amplasate de autorul lor, Silviu Orăvițzan, la sediul Institutului de Cercetări Avansate de Mediu (ICAM) al UVT: Floarea vieții și Mecanica cerului. Tot sâmbătă, în aula Institutului de Cercetări Avansate de Mediu (ICAM), a avut loc acordarea distincției onorifice Medalia de Aur a UVT cătr IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.

About Post Author