1 iunie 2020

Ungaria permite accesul românilor spre și dinspre aeroportul din Budapesta

budapesta

Poliția maghiară anunță că pot tranzita Ungaria și cetăţenii români care se deplasează cu autoturisme, autobuze şi microbuze către aeroportul din Budapesta sau ajung în Ungaria cu avionul şi vor să se reîntoarcă în România.

Șoferii şi pasagerii care intră în Ungaria cu scopul de a merge la aeroport la Budapesta pot opri doar în benzinăriile şi zonele de odihnă desemnate, doar în cazul unor necesităţi, potrivit hirado.hu. Şoferul care transportă pasageri la Aeroportul „Liszt Ferenc” trebuie să părăsească teritoriul Ungariei în termen de 24 de ore, prin punctul de trecere a frontierei prin care a intrat. De asemenea, pasagerii care călătoresc cu autobuzele de tranzit trebuie să părăsească Ungaria în cel mai scurt timp posibil şi pe ruta cea mai scurtă desemnată.

Condiţia pentru ca pasagerii să poată tranzita Ungaria este să se supună unui examen medical, să nu existe suspiciuni de infecţie cu coronavirus şi să respecte condiţiile de intrare şi de călătorie prevăzute în Codul Frontierelor Schengen. Conducătorii autobuzelor sau microbuzelor certifică deplasarea la aeroport cu foi de parcurs. Pasagerii fac același lucru cu bilete de avion valabile şi dovada că intrarea lor în ţara de destinaţie este permisă, se arată în comunicatul Poliţiei ungare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: