Unde este Anne Frank? Proiecție specială la Cinema Victoria

Unde este Anne Frank?

Dacă vreți să vedeți noul Cinema Victoria și vă și plac animațiile, e ocazia perfectă. Asociația Marele Ecran vă invită la proiecția „Unde este Anne Frank?”, o poveste despre puterea speranței, bazată pe jurnalul scris între 1942 și 1944.

Proiecția are loc miercuri, 18 mai, de la ora 20, la noul Cinema Victoria. „Unde este Anne Frank?” este cel mai recent film al regizorului Ari Folman și o readuce a viață, în mod miraculos, prin intermediul animației, pe Kitty, prietena căreia Anne i-a dedicat jurnalul. Kitty pornește acum în căutarea Annei, fără să știe că au trecut 75 de ani de la moartea ei.

„Înarmată” cu prețiosul jurnal și cu ajutorul lui Peter, un prieten care conduce un adăpost secret pentru refugiați, Kitty merge pe urmele lui Anne și îi spune povestea. „Este primul film de animație care spune în întregime povestea lui Anne Frank. Vorbim despre 159.000 de desene individuale create în 15 țări. Pentru a realiza acest lucru, am dezvoltat o tehnică complet nouă, combinând fundaluri statice cu figuri 2D animate clasic. Mai exact, am recreat «Hinterhaus» ca model în miniatură. Acest lucru ne-a permis să creăm imagini cu peisaje reale captate de camere cât se poate de reale. Apoi am plasat figurile animate pe aceste fundaluri. Asta e o adevărată inovație. Nimeni n-a mai făcut așa ceva până acum în cinema”, explică Ari Folman.

„Unde este Anne Frank?” este distribuit în România de Independența Film si va avea premiera în cinematografele din toată țara în 20 mai. Proiecţia de la Timișoara este organizată de Asociaţia Marele Ecran și continua seria pe care Asociaţiile Pelicula Culturală şi Marele Ecran o organizează începând din martie în pregătirea ediţiei a noua a Festivalului Ceau, Cinema! (14-17 iulie, Timişoara). Biletele costă 15 lei și sunt disponibile pe www.iabilet.ro și la cinema, înainte de proiecție.