Un tramvai Bozankaya a luat foc în depou. Încă nu se știe de ce

bozankaya

Ultimul tramvai Bozankaya ajuns la Timișoara acum câteva zile a luat foc din senin în depoul STPT din Dâmbovița. Nu se cunoaște cauza incendiului și urmează să fie calculate pagubele. Garnitura nu era recepționată.

„În jurul orei 16,30, la depoul STPT din zona Dâmbovița, personalul de serviciu a observat că iese fum din zona ultimului tramvai ajuns la Timișoara, zilele trecute. Au reacționat rapid, sunând la 112. Echipele ISU Banat au intervenit prompt. Este bine că nu sunt victime omenești și că focul nu s-a extins la alte mijloace de transport sau la depou. În momentul de față facem o estimare a pagubelor materiale”, transmite STPT.

Producătorul turc a fost anunțat de incident și a fost rugat să anunțe care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze acum STPT. Al cincilea tramvai Bozankaya a ajuns la Timișoara acum câteva zile și nu avea făcută recepția. El nu era nici plătit.

Primăria Timișoara cumpără din Turcia 21 de tramvaie noi, în baza unui contract-cadru semnat în vara lui 2019. Un tramvai costă 11,58 milioane de lei, iar banii pentru cele 21 de bucăți vin, în cea mai mare parte, din fonduri europene.

About Post Author