Un tânăr de 37 de ani salvează, după moarte, patru oameni. Prelevare de organe la SCJUT

Prelevare de organe

Rinichii și ficatul prelevate de la un pacient de 37 de ani aflat în moarte cerebrală la Timișoara vor salva patru oameni. Este prima prelevare de organe făcută în ulyimii patru ani la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara.

Un bărbat de 37 de ani, aflat în moarte clinică, va salva patru oameni. Asta, după ce familia lui și-a dat acordul pentru prelevarea de organe. „După patru ani, astăzi se reia efectiv activitatea de transplant de organe în SCJUT. Decizia familiei este absolut salutară. Este un gest profund uman prin care este redată viața altor oameni”, spune managerul SCJUT, dr. Sorin Barac.

Tânărul a fost internat la SCJUT la jumătatea lunii iulie, în stare gravă. „Medicii au fost rezervați în privința prognosticului de la început. A fost admis pentru internare cu diagnostic de stop cardiorespirator prin infarct miocardic. Starea sa de sănătate s-a agravat, iar joi, 28 iulie, a intrat în moarte cerebrală. Familia a fost de acord ca organele sănătoase, ficat și rinichi, să fie donate”, spune dr. Georgiana Bobouțanu, coordonator transplant.

Operația de prelevarea de organe are loc vineri după-amiază, în blocul operator II al SCJUT, coordonat de dr. Andreea Rață. Echipa este formată din medici ai SCJUT și medici veniți în această dimineață, de la București și Cluj. Vineri seară, ficatul și rinichii prelevați vor pleca cu avionul spre București și Cluj.

About Post Author