Un milion de euro pentru pornirea centralei termice de la Spitalul Județean

Spitalul Județean

În prag de toamnă, Spitalul Județean vrea să repună în funcțiune vechea centrală termică. Asta, ca să nu mai depindă de Colterm și să se afle în situația de anul trecut, când căldura în sistem centralizat a fost oprită câteva zile. Lucrarea se face în două etape.

În octombrie 2021, din cauză că nu a achitat în termen facturile de gaz, furnizorul a închis robinetul către Colterm. Rezultatul a fost că toți cei racordați la sistemul centralizat – abonați casnici, școli și spitale – au rămas în frig timp de câteva zile. Spitalul Județean Timișoara ar fi putut să evite situația, în condițiile în care are o centrală proprie. Aceasta a fost dezafectată, din motive tehnice, de aproximativ 12 ani. Într-un plen extraordinar din octombrie, CJ aproba alocarea de urgență, prin rectificare bugetară, a 750.000 lei, pentru repornirea centralei respective.

Abia acum însă, Spitalul Județean scoate la licitație un contract pentru „reabilitare centrală termică – achiziție, montaj și punere în funcțiune”. Acesta are o valoare de cel mult 5,36 milioane de lei, cu TVA.

Termenul de execuție pentru întreaga lucrare este de 16 luni, dar vor fi două etape. Licitația lansată în SEAP vizează „încheierea unui contract de lucrări de execuție ce vor cuprinde achiziția cu instalare și punere în functiune a cazanelor ce folosesc gaze naturale în două etape constructive și funcționale, cu posibilitatea efectuării recepțiilor pe etape și plăți parțiale”.

În prima etapă, „două cazane din cele trei proiectate vor fi montate și puse în funcțiune până la începutul sezonului rece 2022 / 2023. Va fi adaptată instalația de gaze naturale la situația proiectată. Se vor integra cele două cazane noi cu accesorii minimale în circuitul primar de agent termic”.

Firmele interesate își pot depune ofertele până în 12 septembrie.

About Post Author