Un apel la 112 a anunțat o bombă la fabrica de anvelope Continental

continental

Desfășurare de forțe, în miez de noapte, la Timișoara. Un apel la 112 a anunțat o bombă la fabrica de anvelope Continental. Se întâmplă în aceeași seară în care, la Viena, s-a înregistrat un atac aparent terorist, în urma căruia cel puțin o persoană a murit, iar altele, inclusiv polițiști, au fost rănite.

Bombă la Continental – asta a anunțat, luni seară, un apel făcut la 112, la Timișoara. Forțele de ordine au ajuns imediat în zona străzii Imbroane, unde se află fabrica de anvelope a producătorului german. Traficul a fost restricționat și se fac verificări, în încercarea de a vedea dacă totul nu a fost decât o glumă proastă. Se încearcă, de asemenea, să fie identificat cel care a sunat la 112.

Incidentul survine la câteva ore după ce la Viena a fost raportate mai multe focuri de armă și o explozie în apropierea unei sinagogi. Cel puțin o persoană a murit, iar mai multe, printre care și polițiști, au fost rănite. Potrivit Poliției din Viena, s-au tras mai multe focuri, cu începere din zona Seitenstettengasse. Apoi au fost șase locuri în care s-a tras, mai mulți suspecți cu arme find încă liberi. Un suspect a fost ucis de forțele de ordine. „Credem că sunt mai mulți atacatori. Din păcate există mai mulți răniți, probabil de asemenea morți”, a declarat ministrul austriac de nterne, Karl Nehammer. Vienezii sunt sfătuiți să rămână în case și să nu folosească transportul în comun.

UPDATE: După verificări care au durat până la ora 2, s-a constatat ca este vorba despre un apel fals. Polițiștii de la Secția 5 Timișoara au intocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de amenințare. Cel care a sunat la 112 nu a fost încă identificat. Reprezentanții IPJ spun că „a fost un apel scurt, după care el a avut telefonul închis”.

About Post Author