18 ianuarie 2021

Ultimul contract al lui Robu, primul contract al lui Fritz

contract

„Predare – primire” în ceea ce privește contractele de achiziții publice la Primăria Timișoara. Nicolae Robu și Dominic Fritz au semnat ultimul, respectiv primul document de acest fel, în calitate de primar.

Dominic Fritz a semnat, în prima zi de lucru full-time ca primar, și primul contract. Este vorba de cel pentru telefonia fixă și mobilă din instituția de pe CD Loga 1. Contractul cadru va fi valabil doi ani și are o valoare totală de 315.687 lei, cu TVA. A fost semnat, deci, și primul contract subsecvent, pe 12 luni, pentru suma de 157.843 lei, cu TVA.

Întreținere pentru siteuri… degeaba

Nicolae Robu a „rezolvat” cu semnătura sa întreținerea unor portaluri care țin de PMT. Contractul semnat în 29 octombrie, în chiar ultima zi de mandat a fostului edil șef, vizează „servicii privind «Găzduire domenii Internet, mentenanță (întreținere) portaluri dmmt.ro și biotowns.ro, suport și dezvoltare portal dmmt.ro și găzduire domenii Internet, mentenanță (întreținere) portaluri carpatzoo.ro și zootimișoara.ro, suport și dezvoltare portal zootimișoara.ro»”.

Practic, vorbim despre portaluri care țin de Direcția de Mediu și care sunt aproape inexistente. Aproape 12.000 de lei vor merge, în următoarele 12 luni, către Expertissa. Nu e însă suma totală, pentru că se pot adăuga și tarife orare, pentru „servicii extra, de administrare/dezvoltare la cerere, pe bază de extraabonament”, cuprinse între 41,65 lei și 89,25 lei/oră, cu TVA. Până acum tot Expertissa este firma care se ocupă și de site-ul oficial al PMT.

Paginile pentru care se plătește întreținerea sunt total necunoscute publicului. De alfel, pe biotowns, ultima informație publicată datează din… 2015. Pe zootimisoara, ultima știre este din 2016, iar carpatzoo are conținut identic. Pagina dmmt.ro pare să fie totuși mai actuală: ultimele noutăți sunt din luna iulie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: