25 ianuarie 2021

Ultimele garaje din Soarelui, puse la pământ. Se demolează și în Girocului / FOTO

garaje

Ține neapărat ca zona în care locuiește să fie o premieră națională, așa că buldozerele intervin și în aceste zile în Soarelui. Ultimele garaje vor fi demolate, astfel încât în cartier să nu mai existe asemenea construcții. Între timp se lucrează și în Girocului.

Se demolează la greu, în această perioadă, garaje în partea de sud a orașului. Unde? În zona Soarelui, unde locuiește primarul Nicolae Robu, dar și Calea Girocului. Cartierul Soarelui este mândria edilului-șef, care susține că, în scurt timp, acesta va fi primul din România unde nu va mai exista niciun garaj între blocuri.


„S-au demolat garaje și în zona Girocului, în două locații. Urmează o a treia locație, tot acolo pe aproape. Forțele au fost concentrate pe șantiere. Imediat facem și locurile de parcare, acum e aproape gata o nouă parcare în Soarelui, una mai mică. Vreau ca în toamna aceasta cartierul Soarelui să fie primul cartier de blocuri din România liber de garaje și cu parcări amenajate în locul lor. Mai avem încă o locație foarte mare de unde au fost demolate garajele, în Soarelui, tot la strada Sirius, între Bd. Sudului și Orion. Marți dimineață am discutat cu directorul SDM și i-am dat dispoziții ca în paralel să înceapă lucrul la amenajarea primei parcări din Martirilor”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu.

Proiectul de parcare încă nu e gata

Oricum, proiectul de parcare cu etaj nu e gata încă. „Este în lucru parcarea etajată, mi-a zis Martânov (directorul SDM – n.r.) că se lucrează la proiectare. A început sau începe săptămâna viitoare să se umble după avize”, explică edilul. Despre parcări supraterane în cartiere se discută de vreo doi ani, însă fără să se fi făcut vreun pas concret. S-a constatat doar că nu e loc de așa ceva în Calea Girocului, așa cum se intenționa. Se poate însă în… Soarelui! Alte două ar urma să fie construite în zona Dacia și în Calea Lipovei, pe strada Liniștei. Când? Nu se știe, fiindcă totul depinde de bani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: