Turneu Romanian Chamber Orchestra, în august. În program, două compoziții în premieră absolută

Romanian Chamber Orchestra

Romanian Chamber Orchestra, dirijată de Cristian Măcelaru, susține, în august, trei concerte. În program sunt incluse și două lucrări semnate de doi tineri compozitori care au câștigat un apel special de proiecte.

În turneul din acest an, Romanian Chamber Orchestra va prezenta în premieră absolută lucrări propuse de doi tineri compozitori. Oana Vardianu și Alin Constantin Chelărescu, sunt câștigătorii apelului „Call for Scores” (Apel pentru lucrări), lansat cu prilejul celei de-a treia ediții a proiectului Romanian Chamber Orchestra. Opusurile scrise de cei doi, intitulate Genesis și Panicandemica, vor fi interpretate în primă audiție absolută, fiind integrate într-un program din care fac parte și lucrări ale unor compozitori emblematici, precum Béla Bartók, George Enescu și W. A. Mozart.

Concertele din acest an vor avea loc la Timișoara, în 17 august, la Opera Română, în București, în 19 august, la Ateneul Român, la Festivalul Internațional „Vara Magică”, și în 20 august, la Sibiu, în Piața Mare, la Festivalul Internațional de Teatru. Toate concertele vor începe la ora 19,30 și vor avea o durată de 70 de minute. Programul turneului din acest an este constituit în jurul a două elemente: comemorarea a 140 de ani de la nașterea compozitorilor George Enescu și Béla Bartók și stările prin care am trecut pe timpul pandemiei.

Povestea Romanian Chamber Orchestra

Lucrarea „Genesis”, de Oana Vardianu, studentă în anul al II-lea la Universitatea Națională de Muzică din București, formează o comunicare permanentă între trecut și prezent, sugerând devotamentul pe care oamenii, printre care și compozitorii George Enescu și Béla Bartók, îl pot dărui muzicii tradiționale. „Panicandemica”, de Alin Constantin Chelărescu, masterand la Universitatea Naționale de Muzică din București, pune la încercare condiția umană prin prisma unei călătorii cu mai multe destinații neașteptate.

Ansamblul Romanian Chamber Orchestra are în componența sa unii din cei mai valoroși muzicieni români care activează în orchestre de renume din străinătate și din țară. El este dirijat de Cristian Măcelaru, unul dintre cei apreciați dirijori pe plan mondial, dirijor principal al WDR Sinfonieorchester Köln și director muzical al Orchestrei Naționale a Franței. Promotorul proiectului Romanian Chamber Orchestra este Asociația Trib’Art (Tribul Artistic) din Timișoara.

About Post Author