Turismul local, alternativa pentru 2021. APDT are șefi noi și planuri multe

hărți

Plimbare cu căruța, în zona Margina, din Timiș.

Conducere nouă la Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Timiș. E alt președinte și un consiliu director. Planurile pentru 2021 includ festivaluri gastronomice, proiecte legate de multiculturalitate și meșteșuguri.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș (APDT), coordonată de CJ Timiș, are, de vineri, o nouă conducere. Vicepreședintele CJ Alexandru Proteasa este președinte al APDT. El îl înlocuiește pe consilierul județean Mihai Ritivoiu, care a demisionat. Tot vineri a fost ales și un nou consiliu director, din care fac parte reprezentanții comunelor Tomești, Foeni și Margina, respectiv ai orașului Buziaș. Tot cu această ocazie au fost aprobate proiectele pentru 2021. Printre acestea, Drumul mierii în Timiș, Tura meșteșugurilor din Banat, Drumul vinului și al răchiei în Timiș, Vară în Metropolă, Turism și multiculturalitate: bulgarii în Banat, Zilele Lacului Surduc, Festivalul Evreiesc sau Conace și castele în Banat. Va continua, de asemenea, proiectul regional Banat Brunch.

„Prioritatea pentru 2021 este ca timișorenii să redescopere Timișul, să promovăm atracțiile turistice, obiectivele județului în rândul acestora. Este un an în care se călătorește mai greu în străinătate. Turismul local este o alternativă excelentă”, spune Alexandru Proteasa. APDT s-a înființat în 2014. Asociația are ca scop promovarea potențialului turistic și cultural și creșterea fluxului turistic. Cel mai de succes proiect al acesteia este „Mic dejun la Margina”, realizat în colaborare cu centrul de promovare turistică din comună.

APDT are și o aplicație dedicată. Ea se numește Discover Timiș și poate fi descarcată de aici și de aici.

About Post Author