Turandot, în deschiderea Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală” / PROGRAM ONRT

turandot

Festivalul Internațional „Timișoara Muzicală” va dura peste o lună și va oferi melomanilor o mulțime de experiențe fascinante. Deschiderea va fi cu spectacolul „Turandot”, alegere inspirată de sărbătorirea centenarului Puccini în România.

Festivalul Internațional „Timișoara Muzicală” începe vineri, 26 aprilie, la ora 19, cu spectacolul „Turandot”, de Giacomo Puccini. În distribuție: Principesa Turandot – soprana Dragana Radaković (invitată), Calaf – tenorul Bogdan Zahariea, Timur – basul Gelu Dobrea, Liu – soprana Mihaela Marcu (debut), Ping – baritonul Mihail Dogotari, Pang – tenorul Cristian Bălășescu, Pong – tenorul Eusebiu Huțan (invitat).

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Institutului Cultural Italian și Ambasadei Italiei. În preambulul evenimentului de deschidere, tot în 26 aprilie, de la ora 18, va fi inaugurată seria întâlnirilor cu publicul care va avea loc la Holul Oglinzilor. Participă maestrul Guido Mancusi, Ovidiu Andriș – managerul Filarmonicii Banatul și Cristian Rudic – managerul Operei timișorene.

„Sărbătorirea centenarului Puccini în România include o serie de evenimente de mare relevanță culturală desfășurate pentru a comemora 100 de ani de la moartea compozitorului italian Giacomo Puccini. În România, sărbătorirea centenarului Puccini are loc sub patronajul Ambasadei Italiei și este organizată de Institutul Cultural Italian, în colaborare cu Artexim. Acest eveniment se desfășoară prin diferite forme, inclusiv producții de operă, concerte, recitaluri, conferințe și masterclass-uri. Aceste activități se desfășoară în teatre, instituții culturale și universități de prestigiu din principalele centre culturale ale României”, transmit reprezentanții Operei timișorene.

Festivalul Internațional „Timișoara Muzicală” este organizat de Opera Națională Română din Timișoara, în parteneriat cu Filarmonica Banatul.

Bilete, sau la Agenția de bilete a Operei.

Program

Vineri, 26 aprilie, ora 19

TURANDOT de Giacomo Puccini

Spectacol de operă cântat în limba italiană și supratitrat în limbile română și engleză. Spectacol dedicat aniversării a 77 de ani de la spectacolul inaugural al Operei Naționale Române din Timisoara (27 aprilie 1947).

Miercuri, 8 mai, ora 19

BAL LA SAVOY de Paul Abraham

Spectacol de operetă interpretat în limba română și supratitrat în limba engleză.

Miercuri, 15 mai, ora 19

TOSCA de Giacomo Puccini

Spectacol de operă cântat în limba italiană și supratitrat în limbile română și engleză.

Duminică, 19 mai, ora 18

OTELLO de Giuseppe Verdi

Spectacol de operă cântat în limba italiană și supratitrat în limbile română și engleză.

Miercuri 22 mai, ora 19

GALĂ DE OPERĂ

 

About Post Author